pátek 1. května 2015

Jaký je rozdíl mezi odpadním sifonem a tlustým střevem?




V minulém článku jsme si řekli něco o půstu, a jaký vliv má na náš organismus. Dnes se zaměříme na stravovací návyky, které přebíráme každý ve svých rodinách úplně jinak, a přesto se tedy alespoň u nás v ČR mnoho rodin shoduje v jednom. Jeden z nejběžnějších naučených návyků, který jsme převzali, je zapíjet jídlo limonádou, šťávou, nebo pivečkem. (V Číně nebo Japonsku pijí před jídlem, nebo zapíjejí doušky teplého čaje.) Dokud si ale my lidé neuvědomíme, že naším českým návykem ubližujeme nejen sobě, ale i svým dětem, nic se nezmění a dál budeme růst pro nemoci, kterým se dnes říká civilizační choroby. Co se děje v našem zažívacím traktu po zapití něčeho studeného snadno zjistíte, pokud rozehřejete máslo na pánvi a pak zprudka shladíte. Co se stane? Ztuhne a začnou se nám v těle rok co rok usazovat kaly, které se dříve či později prostě někde projeví. 

Představte si svoji zažívací soustavu jako takový sifon pod vaším dřezem. Jak vypadá po několika letech používání? Myslím tím, Když ho rozeberete, jak vypadá zevnitř? Je oslizlý, špinavý, plný kalů a zbytků, které se na sebe každodenním umýváním nádobí nabalují? To vytváří další a další vrstvu, která po určitém čase způsobí, že se odpad ucpe? Pokud používáte různé a hlavně zaručené chemické preparáty, tak na to zapomeňte, neboť jde jen o dobře řízené reklamní tahy, jen aby bylo stále co prodávat. Na vyčištění i obyčejné toalety nebo umyvadla, či dřezu, vám stačí obyčejný český zvon. Jedině on totiž dokáže po pár minutách vytvořit takový podtlak, že následná reakce uvolní naprosto vše. Možná se teď ptáte, jakou má tento příklad spojitost s naším zdravím? ………Velmi úzkou! 

To stejné se totiž děje i v našem těle. Tlusté střevo pak vypadá zrovna tak a veškeré tyto usazeniny vytváří následně toxiny, které pak krvácením zamořují celé tělo! Tím si vlastně nevědomě sami vytváříme nemoci, kterých se pak nedokážeme sami zbavit. Přesto ale věříme na ty spásné chemické preparáty a přidáváme si do těla další vedlejší účinky, které opět zamořují naše tělo. Takže spousta lidí po čtyřicítce najednou začíná řešit nejen své zdraví, ale i proč bere stále více léků, když by to mělo být naopak a začne se sám pídit po příčinách. A vždy dojde ke stejnému výsledku. Naše vnitřní orgány vypadají skoro stejně jako ten odpad pod dřezem, který léta nikdo nečistil. Co se děje dál?  

Když to necháme být a dál si jedeme pěkně v těch svých naučených kolejích, přepadne nás v pozdějším věku nemoc, která už se velmi těžko léčí. Lze ovšem vyléčit jakoukoliv nemoc, neboť na všechny pamatovala sama matka příroda! Tolik lidí by mohlo žít, pokud by věděli a znali. Tolik lidí by se zbavilo svých trápení a opakujících se zdravotních problémů, kdyby se jen trošku začali více zajímat o věci podstatné, místo ty nepodstatné. Vše co pochází z přírody našemu tělu složí!

Každý den můžeme vidět kolem sebe spoustu lidí, jak vyjíždějí s narvanými koši jídla ze svých supermarketů. Přitom se tam mnozí zastaví s celou svou rodinou na nějaký ten oběd, aniž by měli sebemenší informace o zdrojích surovin a jejím původu. Naučili se slepě věřit všemu, co se jim nabízí přímo až pod nos. Na druhé straně je mnoho těch, kteří si stěžují na nedostatek peněz, a jak je všechno drahé a tak se zaměřují na tzv. levné nákupy. Co je ale levné ve srovnání s cenou našeho zdraví? Je zajímavé, že nejvíce se dá ušetřit právě na jídle. Ovšem to nejpodstatnější je, že nejde ani tak o šetření, jako o to jíst více střídmě. My se ale naučili mít větší příjem než výdej (myšleno v kontextu s přijímáním potravy) a to se pak vždycky někde projeví. Když si navíc uvědomíme, jakou moc má příroda a že když začneme dávat přednost všemu, co pochází z přírody, dokážeme snížit rizika svých nemocí na minimum. Pokud tedy své návyky nezměníme, budou dál negativně ovlivňovat naše zdraví, i zdraví našich dětí. 

S láskou a úctou váš osobní trenér Radovan
(Napište mi, jak vypadají vaše stravovací návyky, které se už na vás nějak podepsali a zda jste ochotni s tím něco dělat).
kontakt: info@jaknadeti.com

Žádné komentáře: