čtvrtek 16. října 2014

Podovod, jménem FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL



Ať už jsou naše názory na toto kontroverzní téma jakékoliv, je nutné se seznámit s fakty. Každá novopečená maminka řeší otázku spojenou s tím, zda své dítě očkovat, nebo neočkovat. Ono jde dnes ale hlavně o to, co vědomě do těla našich dětí dovolíme pustit a co ne. Co jim může sloužit a co už nikoliv. A protože jsem s tím měl sám před lety osobní zkušenost, razím cestu pravdy za poznáním díky informacím, které vám mohou nejen pomoci, ale v mnohých případech nepřidělat si celoživotní komplikace. To že většina tvrdí, že též byli očkovaní a nic jim do teď nebylo, není argument proto, co se děje teď! Proto jsem se domluvil s dalším skvělým člověkem, kterému též není lhostejné, co se lidem záměrně zatajuje! Tento člověk je dalším v pořadí, který právě na toto téma vytvořil na internetu stránky:        
www.nasledkyockovani.ic.cz  . Dále už pokračuje sám autor příspěvku M.Baury.

Dostal jsem nabídku k sepsání článku o stále kontroverzním tématu, o očkování,  které dělí veřejnost na dva nesmiřitelné tábory. Vytvořil jsem stránky www.nasledkyockovani.ic.cz  a rád napíšu svoje postřehy a názory pro tento spřátelený web.

Pokud vám nevyhovuje nějaké léčivo, není pro vás problém si vybrat alternativní, kvalitnější lék. Pokud ale vám nebo vašemu dítěti nevyhovuje vakcína z důvodu nežádoucích účinků a požádáte lékaře o kvalitnější vakcínu, máte smůlu. Dýchne na vás v ordinaci předlistopadová atmosféra. Lékař a nynější zákon vás bude nutit do očkování, jinak ve vzduchu začne viset hrozba vašeho nahlášení na hygienu, sociálku, odhlášení vašeho dítěte ze školky, hrozba pokuty. Při vašem odporu se začnete cítit jako nějaký disident z dob minulých. (1) 
 
Jak je možné, že farmaceutické firmy v dnešní době nedokážou vyrobit alternativní kvalitní vakcínu bez nežádoucích účinků? Většina veřejnosti by se nechala očkovat klasickou očkovací látkou, jejíž složení je chemický koktejl a my odpůrci bysme si třeba i rádi připlatili za kvalitnější bezpečnou alternativu té samé vakcíny.

V dnešní době, kdy se zvyšují spotřebitelská práva a uvědomění zákazníků, si farmaceutické firmy vymohly na Evropské unii, že nemusí uvádět na příbalovém letáku vakcíny veškeré složení výrobku a také toho využívají. Řešením je porovnat  náš český příbalový leták třeba s letákem z Austrálie  a zjistíme, jaké chemické látky výrobce před námi legálně zatajuje (2) . Pro zjednodušení, máme k  dispozici, na rozdíl od pediatra, odkaz na kompletní složení všech vakcín, které jsou u nás dostupné.(3)      

V Německu funguje na rozdíl od nás nepovinné očkování, veřejnost tam na něj disciplinovaně chodí,  a tím i proočkovanost je tam vysoká. Tento model je správný, u nás bohužel nedosažitelný. Kdy bude u nás nepovinné očkování, jako v Německu, odpověděl vakcinolog Roman Prymula: (4)
     „Již před časem jsem si myslel, že budeme moci přejít k nepovinnému systému. Stávající vývoj mne trochu děsí (aktivity odpůrců očkování ) a myslím si, že ještě nějakou dobu budeme muset s povinným očkováním vydržet. “
  Také mateřské školky mohou přijmout jen naočkované dítě! Vakcinologové - zákon nevěří v účinnost očkování, myslí si, že neočkované děti ve školce mohou ohrozit  očkované. (1)

Státní kontrolní ústav pro kontrolu léčiv by měl prohánět farmaceutické firmy a zastávat se pacientů! Opak je ale pravdou, Súkl spolu s vakcinology kryjí výrobce a pacienti jsou tak druhořadí. Například nedávno zemřelo dítě po podání hexavakcíny (5). Jejich argumentace je, že samotná vakcína je vždy ok, jen jedna konkrétní šarže vakcíny je podezřelá. Dítě nemůže umřít po očkování, takže se to svede na syndrom náhlého úmrtí. Smrt  dítěte je tak problém rodičů a ne lékařů....!  Ví se, že v Japonsku odkládají očkování dětí až po druhém roce života a povedlo se jim dramaticky snížit syndrom náhlého úmrtí. (6)

SÚKL má na svém webu formulář, kde postižení mohou nahlašovat nežádoucí účinky. Je tam na vyplnění mnoho kolonek, ale to nejdůležitější tam není. Žádost o souhlas ke zveřejnění příběhu. Súkl nemá zájem zveřejňovat příběhy, ale on vlastně ani nemůže je poskytovat dále veřejnosti, na rozdíl od našich webů. Takže lidské příběhy se tam změní jen na číslo do statistického výpisu.


Pediatričky mají často slabé znalosti o očkování. Moje dětská doktorka mi řekla, že za svých 17 let praxe nenarazila na žádný nežádoucí účinek. Takže je jasné, pokud za ní někdo přijde s komplikací po očkování, neuzná spojitost s očkovací látkou, nedopustí pokažení své “skvělé“ statistiky, natož aby měla vůli nahlašovat problém na SÚKL. Dále mi např. tvrdila, že hliník ve vakcínách nevadí, protože stejnak se vyskytuje v mateřském mléce. Neví mimo jiné, že trávicí trakt je relativně zvyklý na přítomnost hliníku, ale vstříknutý hliník do krve je rizikový! (7)

Pokud se stane letecká havárie, vyšetřovatelé se snaží zjistit příčinu nehody a poučit se z ní, aby se stejná nehoda už neopakovala. U očkování podobná analogie neexistuje! Dopředu a natrvalo se počítá s nějakým procentem různorodých nežádoucích účinků, postižení mají smůlu a je to jejich problém. Případy  se “hodí pod koberec“ a  problém se utají, neboť oficiálně přeci ještě převažují klady nad riziky……

Krásný den přeje admin webu www.nasledkyockovani.ic.cz
Další zajímavé informace z praxe o očkování najdete i na našem blogu JND shrnuté pod hlavičku "očkování" zde:


 
Ostatní odkazy jsou součástí popisu k článku, kde se dnes už nebojí říci pravdu ani někteří lékaři, kteří už také ví, že léčením následků, neléčí příčinu! Díky za ně, že jsou!


P.S: Jen bych rád zdůraznil, že tu nejde o boj mezi pacienty a lékaři, neboť i ty slouží systému a to je to podstatné, co je nutné změnit. Je mnoho úžasných, skvělých doktorů, ale i oni potřebují práci, stejně jako každý z nás. Lékaři léčí na základě dodávek od farmaceutických výrobců léčiv, ovšem příroda dokáže uzdravovat. Dokud nebudeme odstraňovat příčiny a místo toho stále léčit jen následky, nemáme šanci se vyléčit. To jak se k takové odpovědnosti každý z nás postaví, záleží už jen na tom, čemu vlastně věříme, uvěřili, nebo jsme ochotni uvěřit, že to jde i jinak. 
Hodně štěstí na cestě za poznáním vám přeje váš osobní trenér Radovan a team ŠR.
           

Žádné komentáře: