čtvrtek 2. října 2014

CUKR, MLÉKO A LÁSKA



Co může mít větší spojitost, cukr, mléko a láska, když jsme k tomuto spojení byli od malinka učeni? Kdykoliv nám chtěla maminka udělat radost, upekla nám nějakou sladkost, bábovku, závin, buchty, dort, kterému neodolalo ani naše oko, ani naše chuťové buňky. Skoro každá maminka to má stejné. Svoji lásku ke svým nejbližším projevuje skrze své kuchařské umění. Tak jsme si po generace předávali programy, které spojily naši lásku se sladkostmi. "LÁSKA PROCHÁZÍ ŽALUDKEM". ...říkali nám. Každé malé dítě má mít přeci dětství sladké, že? I mnoho mužů a žen si dnes nedokáže už ani představit, že by popíjelo svoji oblíbenou „sladkou“ kávu a k tomu najednou neměli nějaký ten sladký dezert. 


Pokud by nám ovšem někdo řekl, že cukr je jako jed nebo drogy, každý z nás by se nad tím pozastavil a začal by o tom alespoň přemýšlet. Mnozí si to možná vezmou k srdci a začnou se změnou svých stravovacích návyků. Proč? Protože jedna z hlavních příčin osteoporózy, je právě konzumace sladkostí, kterou si předáváme z generace na generaci jako jeden z "nejlepších" výchovných programů. „Miluju tě, tak ti koupím, nebo upeču něco sladkého, ať máš sladký život“……
Je na čase si nalít čistého vína a podívat se poněkud pod povrch a vliv sladkého na náš organismus. Jednou z hlavních příčin nedostatku vápníku v těle je právě nadměrná konzumace cukrů a výrobků, které jej obsahují. Cukr patří od nepaměti k syntetickým výrobkům a při trávení tak vzniká mnoho jedovatých kyselin v těle. Aby mohlo tyto kyseliny tělo neutralizovat, potřebuje ohromné množství minerálních solí. Do složení takových solí patří především vápník, který je nezbytný pro tvorbu a zdravý růst zubů a kostí. A neboť vše se vším souvisí, tak pokud naše tělo vykazuje nedostatek vápníku (díky konzumaci sladkostí), tak odkud si jej bere? Tam, kde je ho nejvíc, tzn. opět ze zubů a kostí!!! 

Pokud se tedy na chvilku každý z nás zamyslí nad těmito fakty, jaké jsou současné fatální následky konzumace laskomin a sladkostí, které pěstujeme všude kolem nás už od útlého dětství? Proč mnoho dětí den co den bojuje s kazivostí zubů, dospělí s paradentózou, krvácejícími dásněmi, bolestmi páteře, kloubů, i kostí, které občas připomínají švýcarský sýr? To je ta osteoporóza, kterou v sobě pěstujeme díky sladkostem už po několik generací. Pokud mluvím s rodiči o jejich problémech či trápeních, dost často si stěžují, že se snaží svým dětem dávat co nejméně sladkého, přestali kupovat sladké limonády, uplácet je bombóny, neboť už se seznámili s jedem zvaným „cukr“, nemají vyhráno. Babičky a dědečkové jejich znalosti a zkušenosti ignorují a bez okolků před svými dětmi dál cpou svá vnoučata sladkostmi. Pokud je to i váš případ, dejte prosím přečíst celý tento článek i vašim rodičům. Až pochopí, že tím jen svá vnoučata vystavují obrovským zdravotním problémům a bolesti v průběhu života, přestanou s tím ubližovat vědomě jim i sobě. 

Pro představu: jste-li nemocní, tak jedna naše bílá krvinka dokáže zničit 14 choroboplodných zárodků za hodinu! Pokud je ale tato bílá krvinka vystavena množství 100 g snědeného cukru, pak její schopnost ničit choroboplodné zárodky se 10x sníží. Čím tedy sladit? Nejpřirozenějším sladidlem pro náš organismus je med! Dále je možné používat tmavý cukr, třtinový cukr, nebo melasový cukr. Srovnáme-li přírodní třtinové cukry, tak například tmavý cukr muscovadlo obsahuje 2x více vápníku, hořčíku a až 5x více draslíku než světlejší přírodní třtinový cukr surový. Ještě tmavší melasový cukr obsahuje až 10x více vápníku, hořčíku i železa dokonce až 20x více draslíku!!! Nejpřirozenější zdroj cukru pro náš organismus je ovšem ovoce!

Poslední průzkumy už potvrzují 3 základní veličiny spojené se vstřebáváním vápníku organismem.
    1)    V případě přebytku nebo nedostat tuku je vápník vylučován z organismu (pokud tedy žijeme v iluzi, že díky konzumací mléka to zachráníme, jsme opět na omylu! Není totiž rozdíl ve vstřebávání vápníku z odstředěného nebo plnotučného mléka).
   2)    Na vstřebávání vápníku má vliv opět přebytek, nebo deficit fosforu a hořčíku v potravinách.
    3)    Obrovský význam pro náš organismus na vstřebávání vápníku má obsah vitamínu „D“ v potravinách.

Mléko je v přírodě i celé živočišné říši zapotřebí pouze u mláďat, kdy dostávají od své kojící matky tolik potřebné živiny pro svůj organismus. Dál už se s mlékem v přírodě žádný živočišný druh neshledá. To pouze my lidé jsme opět uvěřili mlékárenským korporacím, jak je pro nás mléko velmi přínosné. Opak je ovšem pravdou! Při pasterizaci a výrobě „trvanlivého mléka“ zaniká 40-60% vitamínu D. Tudíž 80-90% vápníku obsaženého v pasterizovaném mléce, není vstřebáváno organismem. Co nám tedy v těle zůstává po konzumaci další drogy, kterou je mléko? Je to těžce stravitelná bílkovina „KAZEIN“, která se v průmyslu využívá jako organické lepidlo! Proto mi přijde až zarážející, že pokud se tyto průzkumy prováděli a výsledky jsou více než alarmující, nikdo o tom nemluví ani v televizi, rádiu, nebo nepíše na titulních stránkách bulvárních plátků….když je tak rádi hltáme a věříme jim bezezbytku….

Rád bych tedy zdůraznil, že tyto průzkumy ukázaly, že namísto nezbytného vápníku organismus získává z mléka „lepidlo“, které slepuje cévy, ledvinové a játrové kameny, způsobuje v těle vznik nárustů, deformaci kloubů a to rukou i nohou! Usazuje se v tkáních a šlachách ve formě slizu. Nasycený tuk z mléka ucpává cévy a radioaktivní stroncium-90 podporuje vznik nádorových buněk!!! Proto se v poslední době v odborných kruzích začalo mléko stále častěji spojovat s názvem: TICHÝ VRAH! 

Tyto důsledky mají i obrovský genetický vliv na plod dítěte a s tím spojené i celoživotní trauma a problémy po jeho narození. (Naše programy, naše volba!) Pokud nevíme, tak ani neznáme, pokud nečteme, nemáme ani potřebné informace a pokud nemáme potřebné informace, nemáme ani ponětí, před čím se vyvarovat a co všechno můžeme svou neznalostí způsobit našim nejmilovanějším, tj. našim dětem! Není třeba nikoho soudit. Je třeba začít jednat a změnit jednou provždy své stravovací návyky, pokud chceme žít šťastně, spokojeně a hlavně zdravě!!!

Je zajímavé, že národy žijící v Indii, Chille, Turecku, nebo Jihoafrické republice stačí 300mg vápníku na den a mléčné výrobky v jejich jídelníčku tvoří pouze 10%, zbytek jsou obiloviny, ovoce (dostatečné množství cukru pro organismus), zelenina, ořechy, mandle (vitamín E – jehož nedostatek má mnoho dnešních moderních žen) a klíčky. Proto každý kdo tvrdí, že má doma tzv. „dědičnou chorobu“ a nelze ji léčit, je jen návyk!!! Naše návyky jsou vlastně zlozvyky, které jsme opět převzali jako naučené programy od svých předků v domnění, že děláme pro své nejbližší to nejlepší. 

Pití či používání kravského mléka je přeci zdravé (rádoby zdroj vápníku), jenže jak jsem popsal již výše, tato konzumace směřuje právě naopak k totálnímu nedostatku vápníku v organismu. Škoda, kterou si tak sami nevědomě až do teď způsobovali, můžeme zastavit, pokud se rozhodneme pro změnu tady a teď! Jenže začít být k sobě a svým dětem zodpovědný a zbavit se zažitých pochutin je stejně zodpovědné a náročné, jako třeba přestat kouřit, nebo brát drogy. Všichni je berou vědomě a dokonce rádi, aniž by je kdokoliv upozornil na fakt, že cukr a mléko mají podobné následky v našem organismu…… Také jste až do teď brali nevědomě drogy a nevěděli o tom? Napište mi vaše zkušenosti, nebo problémy, které musíte denně řešit právě díky těmto drogám. 

P.S.: V minulém článku jsme se zmiňoval o alergiích. Ty jsou spojené hlavně se slezinou a ta jak víme je spojena opět s našimi stravovacími návyky. Tak už víte, kde začít s léčbou sebe sama? Dokud nepochopíme a nepřijmeme fakt, že to jak se stravujeme, tak také žijeme a své choroby si vytváříme sami svými návyky, je nejvyšší čas na změnu. Tolik bych si přál vidět kolem sebe spoustu šťastných a zdravých rodin, ale někteří jako by v sobě udržovali staré čínské moudro: 


                  
    „NEVIDÍM,NESLYŠÍM,NEMLUVÍM“.
S láskou a úctou váš osobní trenér Radovan

Žádné komentáře: