pondělí 3. března 2014

JAK NAJÍT SVŮJ SEBE KLAM ?



JAK NAJÍT SVŮJ SEBE KLAM ?

A MÍSTO TOHO OBJEVIT PARTNERA PRO ŽIVOT?                

Nevěříte tomu, že nějaký sebeklam v sobě máte, nebo jste spíš ani netušili, že něco takového ve vašem životě vůbec existuje? Věřte tomu, že to tak má skoro každý, dokud si tyto základní principy fungování ve svém životě neuvědomíme, nebo nás na tato fakta někdo neupozorní, ani nevíme, že existují. Jak snadno to můžeme zjistit, vám popíšu níže.                                                                                                                  
  •      Udělejte si seznam všech věcí, které jste kdy nesnášeli na svém otci, matce, nebo opatrovnících, kteří se o vás starali. 
  •        Potom sepište všechno, co vše vám v životě vadilo, co jste nemohli vystát ve všech svých primárních vztazích. 
  •          Nakonec oba tyhle seznamy (vztahující se k vašim partnerům i k vašim rodičům) porovnejte. Zaměřte se na podobnosti a uvidíte, že objevíte jakýsi vzorec. Všimnete si, že vám na vašich partnerech a kamarádech (kamarádkách) vadí ty samé věci, co jste nesnášeli na svých rodičích nebo pečovatelích! Na základě vztahu, který jste měli s nimi, si totiž budujete očekávání ohledně všech svých dalších vztahů.
Zjistíte, že automaticky “zrcadlíte” vztah k rodiči, nebo vychovateli, který  pro vás byl po stránce lásky nejméně uspokojivý. Takže pokud máte pocit, že vám rodič, opatrovník, zkrátka někdo zásadní, nedal lásku, kterou jste potřebovali, potom se ten vztah budete snažit stále dokolečka “převtělovat”, protože váš mozek má sebeuzdravovací schopnost. Bude se pokoušet dostat určitý druh lásky, o níž se domnívá, že jí potřebuje od typu člověka, o němž si myslí, že by mu jí poskytnout měl.

Takže např. pokud mi táta nebo máma nedávali dostatek lásky, potom si budu hledat muže či ženu, kteří jsou přesně jako oni a budu si tu lásku, co jsem potřeboval/a jako dítě, snažit získat od nich. Protože jedině tak si vztah s otcem, nebo matkou vyřeším. Takhle přemýšlí náš mozek. Je to ale celé naopak. Dokud si sami v sobě nevyřešíme vztahy se svými opatrovníky/rodiči a neodpustíme jim, vše se nám bude do života neustále vracet znovu a znovu. 


Dám vám jeden příklad ze života. Mnoho žen, ale i mužů zažilo ve svém životě nějaké trauma spojené s násilím, kterým si v dětství či dospívání prošli. Určitě to mnohé z vás jistě poznali na vlastní kůži. Pokud projdete něčím tak traumatickým, co se podepíše na vašem životě, podepíše se i na podvědomém vnímání, a vy si najednou začnete zrcadlit svého tyrana.
Ale forma lásky, které se dotyčným lidem nedostávalo, bylo to, čemu by dítě řeklo “ochrana”. Ženy měli např. pocit, že jsou na ně muži hrubí, protože si to prostě zaslouží a částečně se je snaží vychovat, aby byly hodné a poslušné. Podřizují se tak autoritě, tlaku a rozkazům. V životě jste takové muže mohli vidět na veřejnosti jako milé a pozorné tvory, kteří se snad neumí ani rozčílit! Za zavřenými dveřmi se z nich ale doma stávají tyrani, kterým nesmí nikdo odporovat! V některých případech dokáží muži své ženské pokolení v rodině natolik ponižovat, že je nepustí např. ani do kuchyně, neboť tam žena podle nich prostě nepatří. Jiní muži si svoji nadřazenost snaží vynutit neustálým zvyšováním hlasu a křikem. V horších případech se žena nezmůže ani na sebemenší odpor, jinak by ihned dostala nakládačku. Jak se to pak může projevit ve vztazích? 
Ženy si vybírají muže, kteří jsou extrémně drsní, až agresivní, neboť žijí v iluzi, že budou nejlépe ochráněni. Potom se vytváří situace, které se tváří, jakože je dotyčná v nebezpečí a že potřebuje zachránit. Protože podvědomě se pak snaží najít někoho, jako je jejich tyran a přimět je k tomu, aby je ochránil. A díky tomu má potom jejich "vnitřní dítě" pocit, že je tento tyran vysvobodil, což je něco, co ženy jako děti vždycky chtěly. Proto pak nemohou hledat vinu jinde. Každý má na tom svůj podíl viny. Jde ale o to, zda se každý takový člověk dokáže sám podívat do svého zrcadla a odpovědět si sám sobě:  
  • Proč dělám, to co dělám? 
  • Proč se chovám, tak jak se chovám? 
  • Co mi to přináší?
  • Kdo vlastně jsem?
  • Proč jsem tady a co je mým úkolem?

A až na to sami přijdete, zaměřte se na rozkrývání vašich milostných zrcadlení a znovu se ptejte sami sebe:
  • Co přesně se od tohohle člověka snažím získat? 
  • Co si těmito vztahy chci dokázat? 
  • Čím může naplnit a obohatit můj život? 
  • Stojím o flirt, nebo o trvalý a hodnotný vztah? 
  • Jsem půlměsíc, nebo celistvý kruh? atd.
A potom si všechny tyto potřeby naplňte sami, abyste už k jejich uspokojení nepotřebovali nikoho jiného. Tím, že si budete svých milostných zrcadlení vědomi, si je pomůžete rozmělnit a postupně zjistíte, že jste přestali přitahovat stále stejné partnery/tyrany. A až se na tyto podmínečné a neustále se opakující situace, které jsou pořád ve vašem kruhu bezpečné zóny, a zaměříte se na ně, zjistíte, že dokud neuděláte vědomé rozhodnutí ke změně sebe sama uvnitř sebe, přestanete používat stále staré, naučené a nefunkční vzorce, přijde veliká změna. 
(Vysvětlení k půlměsíci a celistvému kruhu: Pokud se člověk jako bytost nemá rádo za to kdo je, ne kým se stalo, a stále má pocit, že mu v životě něco chybí je nedokonalým, nevyzrálím kruhem, který tvoří právě neúplný půlměsíc. Proto si takoví lidé k sobě vždy přivibrují podobně neúplné půlměsíce, které doplní zbytek, aby společně vytvořili kruh. Pořád tam ale bude probíhat vnitřní nevyrovnanost, neúplnost a tak se postupně začnou ukazovat drobnosti, pochybnosti, chyby, které začnou jeden kruh opět rozdělovat na dva půlměsíce a partneři či manželé jsou dříve či později od sebe. Teprve když se člověk stane sám celistvým a najde lásku v sobě, vytvoří úplný kruh. Pak má šani opět si k sobě navibrovat podobně naladěnou bytost s dokonalým kruhem a když se pak společně propojí, vytvoří NEKONEČNO! = dokonalý a trvalý vztah!)
Teprve pak se váš život stane spirituálně, citově, fyzicky i duchovně naplněný. Takový vztah je pak plný porozumění, aniž by bylo nutné cokoliv vysvětlovat nebo říkat. Prostě jen budete žít v symbióze splynutí dvou duší na harmonických vibracích. Vše co na začátku vypadalo jako nutné zlo a pocit „potřebuji“, se najednou změní na pocit: „cítím, rozumím, vnímám, dávám a přijímám“. A čím více dávám, tím více přijímám. To je celé. Pokud tedy opravdu chcete a toužíte po pozitivní změně, měli byste vědomě změnit nejprve sebe a okolí se vám postupně přizpůsobí, neboť už budete někdo jiný, lepší, vnímavější, citlivější, pozornější, chápavější… Prostě nový člověk s hlubokým poznáním sebe sama. Najednou dva budou fungovat jako JEDEN!
Dalším úkolem pro správné naplnění vašich snů a přání pro volbu toho správného partnera, si namalujte kulaté sluníčko. Do kruhu si napište: MOJE ŽIVOTNÍ PARTNERKA/MŮJ ŽIVOTNÍ PARTNER a po obvodu namalujte tolik paprsků, kolik si představujete hodnot pro splnění ideálních podmínek vašich představ. Jako nadpis k tomuto obrázku můžete napsat například toto:
Hodnoty mého životního partnera, mé opravdové božské touhy a lásky
Paprsky si pak jednotlivě popište např. takto:
\ Spirituální
\ Duchovní
\ Fyzický/á
\ Krásný/á
\ Inteligentní
\ Věrný/á
\ Romantický/á
\ Vášnivý/á
\ Důvěřivý/á
\ S láskou v srdci
\ S podobnými zájmy
\ Mentálně silný/á
Jde hlavně o to, abyste vaše vize měli stále na očích, protože se nadarmo neříká: „Sejde z očí, sejde z mysli“. Proto si váš obrázek přišpendlete např. na nástěnku v práci, nebo doma na lednici, ať ho máte denně na očích. Kašlete na to, jak má vaše vysněná osoba, partner/ka vypadat. Tím byste vaše přání mohli zrdžet na hooodně dlouho! Pak ovšem přestaňte hledat kohokoliv, kdo by vaší vizi alespoň trošku odpovídal. Dál dělejte, co jste dělali doposud, nevyhýbejte se společnosti ani známých, protože nic na světě se neděje jen tak náhodou. Vše v našem životě má svoji příčinu i následek. Stejně jako vše v našem životě má dvě strany. JEDNU ZJEVNOU A JEDNU SKRYTOU.
A protože vše funguje na bázi vesmírných a přírodních zákonů, začnete si postupně všímat ve svém životě určitých „NÁHOD“, (které jak víme neexistují), a kterým jste předtím nikdy nevěnovali pozornost. A dříve či později vás okolnosti sami dají dohromady, a to právě v době, kdy už jste začali pomalu ztrácet naději a přestávali pomalu a jistě věřit. Pak se objeví ta správná bytost, kterou jste si vysnili a jejíž hodnoty pro naplnění jste měli každý den na očích. Tím jste vizualizace převedli do skutečných představ a dokázali tak přilákat do svého života toho, koho jste skutečně chtěli.
Ale pozor! Nesmíte si vizualizovat konkrétní osobu, po které třeba toužíte a on/a o vás nestojí z nějakých důvodů, které má zas zakořeněné on/a ve své hlavě. Nemůžete myslet např. na ženu nebo muže, který se s vámi právě rozešel, chce se rozvést apod. Tím byste proces zhmotňování jen prodlužovali, jak už jsme si řekli, neboť vesmír má přesná kritéria. Dokáže vám dosadit do vašich přání přesně tu osobu, se kterou můžete souznít, splynout a to jak duševně, tak i fyzicky. Vše v našem životě má jasně daný plán a je jen na nás, zda jej necháme volně plynout, nebo se mu budeme na základě logiky (levomozkového myšlení) stále bránit.

Pokud se ovšem nedokážete ve svých myšlenkách oprostit od nepovedeného vztahu, budete to mít velmi těžké, než to vědomě přijmete a půjdete dál. Pokud vám má být tato osoba osudnou, tak bude, pokud k vám opravdu patří. Pokud ne, musíte se s tím smířit a být vděčný za ten dar, že jste měli možnost takového člověka do svého života přijmout. A i když budete mít možná i zlomené srdce a budete smutní, přijměte fakt, že to pro vás bylo to nejlepší řešení v dané chvíli, které se mohlo stát. V našem myšlení totiž vůbec nejde soustředit se na to, co nechceme, ale hlavně, právě a jen na to, co chceme, po čem toužíme a máme to ve své hlavě již zakotvené jako skutečnost, která existuje daleko před tím, než se skutečně fyzicky naplní. Proto je tak důležité v našem životě v prvé řadě správně myslet, neboť vše řídí náš mozek, jako přesně naprogramovaný systém na základě údajů, které tam sami zadáváte svými myšlenkami. 
A až budete mít vyřešený váš osobní život, zjistíte, jak i vnímání radost ke svým dětem, které možná máte, budou opět stoupat. Pokud se nebudete cítit vnitřně v pohodě, spokojení se svým životem a šťastní, veškerá negativní energie z vás bude neustále vyzařovat a tu pak přebírají nevědomky i vaše děti! Nikdo za to nemůže, že to tak je. Je potřeba jen změnit svůj postoj a myšlení. Pak budete kvést vy i vaše děti. Vnitřní klid, harmonie a pocit štěstí jsou prvními předpoklady pro spokojené vztahy ať už partnerské, nebo rodičovské.
Přeji vám všem v životě jen to nejlepší a ať se vaše cesty naplní a sny se stanou skutečností. Pokud vás trápí nějaké strachy, máte nějaké bloky v mysli posunout se v životě dál, něčím se trápíte, chcete se zbavit nějaké závislosti, napište mi na email: info@jaknadeti.com, nebo na skype JND-radovan a věřte, že najdeme řešení, jak váš problém zpracovat, přetransformovat a změnit tak, aby vám začal sloužit ve váš prospěch.
S úctou a láskou Radovan, váš osobní trenér pro život.