pátek 18. dubna 2014

JAK SI SPLNIT SVOJE SNY?



Máte pocit, že tím, že máte stálé zaměstnání, které vás jakžtakž uspokojuje, někoho méně, někoho více, že máte své jisté trvale? Jste neustále závislí na vedení, které vám může buď přidat, a nebo také ubrat podle toho, jak si vás zaškatulkuje. Tím, že jste stále zaměstnaní, točí se váš život stále dokola v jednom směru. Časem si začnete připadat jako roboti, bez sebemenší známky na lepší vyhlídky a čím dál víc začnete ztrácet vaši energii. Dostáváte se do stereotypu, který vás začne ubíjet. Co vyděláte, to přerozdělíte na své výdaje a ze zbytku se zavážete k nějakému osobnímu úvěru.
A proč to tak mnoho lidí má? Protože přijali dobře propracované společensky nastavené mantinely, za které je nikdo nepustí, protože by přišel o svoji virtuální jistotu, které všichni tak slepě věří. Teprve pokud si uvědomíte vlastní hodnotu života, začnete se vzpouzet, bránit těmto procesům a sociálním výhodám, která vás zavazují ještě k většímu strachu a větší zodpovědnosti a jednoho dne, pokud v sobě najdete dost drzosti a odvahy, ty mantinely přeskočíte a jste z kruhu venku. Najednou zjistíte, jak je kolem mnohem více prostoru, čerstvého vzduchu, vám se začne mnohem lépe dýchat a začnete jednat. 


První co uděláte je, že si položíte jednoduchou otázku:
Co musím udělat proto, abych se mohl stát finančně nezávislým a svobodným ?
    1)    Vyberu si obor, který mě baví a ve kterém vynikám. Musím se v něm ale zdokonalit. Proto se musím začít vzdělávat samostudiem, co to jde, abych byl co nejlepší.
Důvod?
Žádný člověk na světě nemůže sledovat všechno. To prostě není možné. Proto se lidé vzájemně potřebují a za radu rádi zaplatí.
     2)    Uvědomím si, že potencionálním zákazníkem může být teoreticky celý svět, tedy 
         kromě konkurence. Pokud ale budu patřit k těm nejlepším, tak konkurence mě bude   potřebovat především.

Důvod?
Každý může být mým zákazníkem, pokud mám co nabídnout a umím to správně podat a následně prodat.
     3)    Znám svoji hodnotu a svoji cenu. Nebojím se jí sám určovat, neboť vím, co  
           nabízím.

          Důvod?
Pokud mám co nabídnout a pro určité lidi budou mít moje zkušenosti hodnotu, rádi za ni zaplatí a začnou se vracet.

Tři základní principy pro dosažení úspěchu v jakékoliv oblasti chcete. 

Pokud správně pochopíte tyto principy, začnete na nich pracovat. Vytvoříte si nějaké vize, které postupnými krůčky dokážete dotáhnout až do zdárného, předem stanoveného cíle. Začnete poskytovat službu, kterou určitým lidem nemůže dát nikdo jiný než vy. Vaším produktem jsou vaše znalosti a tyto znalosti chtějí i ti, kteří rovněž touží po změně, jako jste po ni toužil vy na začátku. Budou chtít znát recept, jak toho dosáhnout. A vy máte to privilegium jim tyto informace poskytnout.
Pokud jste až do teď žili v přeludu, že ke svému štěstí potřebujete nějaký majetek, dům, krásný byt, auto nebo cokoliv jiného, zapomeňte na to. Jsou to jen hračky a tyto hračky jsou závazek, který vás svazuje. Nehledě na skutečnost, že je to drahé jak na pořízení, tak na provoz. A peníze budete mít vždy jen jedny. Princip je úplně stejný, jako byste si vzali v bance osobní půjčku na vysoký úrok. Učil vás snad někdo tyto principy?

Zbavte se starých naučených programů a chyb
Pokud netoužíte po tom, abyste dělali stejné chyby jako většina, nechtějte v prvé řadě všechno hned a najednou. To není možné. Buďte více pozorní a trpěliví. Nehledejte stále další příjmy, ale spíše nové, jiné. Soustřeďte se na jeden jediný konkrétní cíl a v něm být co nejlepší. Přitom můžete klidně dál pracovat, kde pracujete a přitom si vytvářet vlastní cestu pro svůj úspěch na sólové dráze. Aby jste si dokázali představit, jak to všechno funguje, vžijte se do situace, že jste právě na střelnici. Máte v ruce flintu a chcete zasáhnout všechny špejle najednou. „To přeci není možné“? Říkáte si teď. Musím přeci postupně! Když se soustředím na jednu jedinou špejli a zasáhnu ji, dostanu větší jistotu a mohu mířit na další. 
S přibývající jistotou pak mohu trefovat jednu špejli za druhou. A to samé se děje i v podnikání. Lidé se všeobecně v začátcích snaží zaměřit v jedné chvíli na několik cílů naráz. Snaží se tzv. pojistit další aktivitou. Dokud si to ale sami nevyzkoušíte, nebudete tomu věřit, stejně jako já. Ale to je úplná hloupost. Efekt se  dostavuje vždycky opačný. Pamatujte si, že tři, nebo i více prací, vám nezajistí 3x nebo vícekrát vyšší příjem. Možná tak krátkodobě. Ale z dlouhodobého hlediska ztratíte veškerou vaši produktivitu a energii. Nic pak nedokážete už udělat naplno a ještě vás ostatní označí za flákače. Flákač, co dřel, až se udřel.

NA CO SI DÁT NEJVĚTŠÍ POZOR?
To co mnozí považují za úplně normální je přirozená lidská lenost. Když se nám něco dělat nechce, tak to prostě neděláme a jdeme si raději odpočinout. Ovšem to, čemu se říká „Zóna pohodlí, nebo také Komfortní zóna“ má silný magnetismus. Chudí lidé v ní žijí neustále a bohaté stahují sebou. Jak? Začnou najednou říkat: „Už sis vydělal dost, hodně si dnes pracoval, zůstaň dnes ležet, odpočiň si a prospi se. Nestojí ti to za to vstávat tak brzo, nebo naopak chodit spát tak dlouho“. 
  ….Podmínkou ovšem je, naučit se chránit si svoji vlastní energii, mít na to dostatek sil a vzepřít se těmto lákavým nabídkám. Tato zóna přesně vystihuje lidskou lenost, rezignaci a následně i chudobu. Pokud tohle překonáte, ještě nemáte zdaleka vyhráno. Přijdou na řadu další úskalí spojená s lidskou závistí. Tím, že se postupem času začnete stávat úspěšnějšími a zároveň bohatšími než ostatní, začnete slýchávat kolem sebe výčitky, že máte hodně peněz a proto nic nemusíte řešit. Oni ale byli kde, v době, kdy vy jste na sobě každý den tvrdě makali? Užívali si každodenních radovánek s přáteli, nebo u televize, že? Neřešte to a netrapte se tím. 

Pokud tedy půjdete svojí vlastní cestou, jak si můžete začít postupně svých peněz vytvořených z vaší vydané energie užívat? Pokud nejste majetničtí, přijdete na to, že jediná rozumná investice, je do sebe sama, nebo do těch, na kterých vám záleží. Jak? Tím, že místo hmotných a věcných darů začnete obohacovat samostudiem na sebevzdělání, nebo váš společný svět spojený s poznatky a zážitky. Zážitky vám totiž nikdy neztratí na hodnotě a ve vašem podvědomí zůstávají věčně. Nehledě na další skutečnost, že vám je nejen nemůže nikdo sebrat, ale ani o ně nikdy nemůžete přijít, i kdyby přišly živelné pohromy. Jsou jen a jen vaše. Navíc vyúsťují ve znalosti a pocity, které vás začnou mnohem více obohacovat, než cokoliv jiného. O to víc pak platí, že znalosti, zkušenosti, informace a doporučení se dají dobře zobchodovat.
Hodně štěstí pro váš další růst vám přeje váš osobní trenér Radovan