1 šlehačka na šlehání
1 kostka másla
30dkg hl. mouky
Po vytvoření hladkého a
nelepivého těsta jsme těsto rozváleli a podle malého talířku vykrájeli kolečka.
Ty pak rozprostřeli na rubovou stranu formiček a dali zapéct do trouby na
175°C. Formu jsme nemuseli ani ničím mazat a přesto šli košíčky velmi snadno
sundat. Do košíčků jsme pak s dětmi vyrobili jablečné pyré
s pudinkem. K tomu nám postačilo uvařit a rozmixovat 1/2kg jablek a
do směsi přidat vanilkový pudink. Směsí jsme naplnili košíčky a
přidali ovoce a
šlehačku na dozdobení.
Druhou variantou byla klasická bábovková směs, na kterou jsme použili
tyto suroviny:
4 vejce
¼ l cukru (hnědý řepný nebo třtinový)
1/8 l oleje
½ l polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Špetička soli
Vejce s cukrem a solí
ušleháme do pěny. (Nedoporučuji používat
rafinovaný bílý cukr, neboť je jeden z nejnezdravějších
potravin a je největším původcem alergií a cukrovky!) Poté
přiléváme olej za stálého šlehání. Střídavě přidáváme mouku s práškem do
pečiva a mléko za stálého míchání.
Hotovou směs nalijeme do vymazaných a vysypaných forem hrubou moukou a
dáme péct. (Vymazané formy je možné vysypat místo mouky např. strouhaným
kokosem). Postup a výsledek vidíte na přiložených fotografiích.
Upečené bábovičky jsme nakonec
ozdobili bílou polevou. S formou se nám skvěle pracovalo i vyklápění
hotových výrobků nebyl žádný problém ani pro děti. Dobrou chuť a hodně štěstí i
u vašeho pečení, které můžete společně v rodině prožívat vždy hravě a se spoustou zábavy i s dětmi.
S láskou a úctou váš osobní trenér Radovan
Žádné komentáře:
Okomentovat